Voor de Werkgever:

Voor werkgevers faciliteert Puurinalles een stoelmassage voor de medewerkers. Dat kan op de werkplek, maar omdat bijna iedereen thuiswerkt, kunnen medewerkers ook bij Puurinalles in mijn praktijk in Krimpen aan den IJssel hun stoelmassage reserveren .

Helaas zorgen stressklachten ook door Corona in het bedrijfsleven maar ook privé voor veel extra zorgkosten. Het normale leven wordt gemist en zorgt voor een hoop stress gerelateerde klachten en angst.

Gun de medewerkers een stoelmassage! Op de werkplek, via een strippenkaart of tegoed bij Puurinalles in Krimpen aan den IJssel. Iedereen kan dan wanneer het schikt de stoelmassage online reserveren. Deze secundaire arbeidsvoorwaarde is er zeker een die bijdraagt aan een preventie beleid, en wanneer regelmatig beschikbaar gesteld een positieve uitwerking heeft op iemands stress level en welzijn. 

Een stoelmassage kunt u onder de volgende voorwaarden onbelast ter beschikking stellen:

  • U hebt als werkgever een Arboplan.
  • De massage maakt in redelijkheid deel uit van dat Arboplan.
  • De massage vindt tijdens werktijd op de werkplek  plaats.
  • De werknemer hoeft geen eigen bijdrage te betalen.
  • Er is geen sprake van een aanmerkelijke privébesparing voor de werknemer.

Zie hier het handboek loonheffingen 2020 van de belastingdienst; gerichte vrijstellingen, nihilwaarderingen en normwaarderingen 20.1.9 .

Indien u als werkgever geen arboplan heeft dan vallen de Stoelmassages niet onder de ‘nihilwaarderingen’ en vallen de stoelmassages op de werkplek onder de werkkostenregeling. Ter info een nieuwsbrief uit 2020 met een verruiming van deze regeling  WKR 2020 .

Meer informatie: Klik hier